Adevarul despre unt. Cat de indicat este acest aliment in dieta?

Adevarul despre unt. Cat de indicat este acest aliment in dieta?

Untul este un ingredient nelipsit din bucataria gospodinelor, fiind o varianta mult mai buna pentru sanatate in comparatie cu alte grasimi, cum ar fi margarina sau uleiul. Bogat in vitamine liposolubile, minerale si grasimi, orice femeie aflata la dieta se intreaba daca sa consume acest aliment gustos sau sa se abtina.

Untul este facut din lapte batut sau smantana, uneori este sarat si alteori nu si in functie de sortiment. Deci, in esenta, untul se fabrica din grasimea extrasa din lapte si este frecvent asociat cu grasimile saturate pe care o multime de oameni le considera vinovate de bolile de inima si de arterele infundate.

Este untul un aliment bun pentru dieta de zi cu zi?

Conform dieticienilor, untul este bun intr-o anumita masura. Conform unui studiu stiintific realizat in 2014 s-a constatat ca bolile de inima si arterele infundate nu au legatura cu grasimile saturate din unt.

Untul realizat din laptele extras de la vaci care pasc numai pe pasuni si sunt hranite cu furaje uscate contine omega-3, vitamina K2, adica acele substante nutritive care in mod normal reduc riscul bolilor de inima.

Tot untul obtinut din lapte de vaci contine acid linoleic care ajuta metabolismul si are proprietati anti-cancer. Dar, inainte de a avea o pozitie favorabila sau defavorabila impotriva untului, amintiti-va ca aceste este o grasime si consumat in cantitati mai mari ingrasa.

Prin urmare, consumat cu moderatie, untul poate fi consumat la masa de dimineata cu paine prajita, branza, cascaval, miere sau gem, in loc de margarina, care este procesata si contine grasimi rele, interzise intr-o dieta sanatoasa.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest