Cand si de ce este necesara detoxifierea?

Cand si de ce este necesara detoxifierea?

“Ai nevoie de o detoxifiere”, zic prietenii, vecinii, colegii, mass media online si offline.

Poate ca ai auzit acest cuvant de atatea ori, incat aproape a devenit un cliseu nutritional, la fel de folosit ca hidratarea si la fel de greu de pus in practica. Chiar, de ce avem nevoie de detoxifiere? Hai sa lasam specialistii sa ne dea cateva motive… motivante!

Detoxifierea ca purificare trupeasca si spirituala
Pentru persoanele religioase, detoxifierea inseamna doar apa si are ca scop declarat, dincolo de purificarea trupeasca evidenta, extrema si riscanta, o experienta mistica de purificare spirituala si pace sufleteasca, asa cum au trait Iisus, Platon, Socrate, Gandhi… Orice religie are forma ei de detoxifiere, fie ca se numeste post, Ramadan sau Yom Kippur.
Ca nutritionist si muritor de rand, ma concentrez cu precadere pe partea trupeasca a detoxifierii, cu efecte spectaculoase asupra siluetei si starii de bine a fiecaruia. Ideea de baza este ca nimic nu e nou sub soare, oamenii practica detoxifierea din cele mai vechi timpuri. Spre exemplu, in China rurala, detoxifierea este medicina preventiva, in special la finalul iernii, cand trebuie sa topesti stratul de grasime care ti-a tinut de cald…

Detoxifierea ca medicina aplicata
La nivel stiintific, detoxifierea si-a demonstrat in studii clinice efectele de reintinerire, energizare si reinnoire a celulelor (Linda Page, medic naturist, lector universitar si autoare a best-seller-ului Detoxifierea, unde citeaza zeci de studii din domeniu). Conform nutritionistei Linda Page, “Oricine poate beneficia de detoxifiere. Organismul iese din ceea ce ar putea fi numit hibernare. Este un fel de start al corpului spre o viata mai activa, mai sanatoasa.”

Pagina 1/2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest