Vezi ce alimente si bauturi nu trebue sa lipseasca vara din dieta

Vezi ce alimente si bauturi nu trebue sa lipseasca vara din dieta

Pentru ca vara este anotimpul in care transpiram mai mult, iar organismul trebuie sa fie tratat intens pentru surplusul de energie pe care il consuma, specialistii recomanda sa includem in dieta mai multe lichide, vitamine si minerale sub forma de fructe si legume proaspete.

In acest sens, dieta trebuie suplimentata cu legume de vara, cu sucuri naturale de fructe, ceai verde si putina bere pentru hidratare.

Iata lista de alimente si bauturi benefice pentru sanatate:

Castraveti si rosii
Legumele vedeta din sezonul cald sunt rosiile si castravetii. Acestea pot fi consumate in salate de vara impreuna cu patrunjel, ceapa si ulei de masline. Rosiile au nivel caloric redus, sunt un protector natural impotriva razelor UV, iar vitaminele (A si C) si sarurile minerale (fier, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, iod) aduc un aport nutritiv important organismului. La randul lor castravetii contin 95% apa, vitamine din complexul B, vitamina A, vitamina E si enzime benefice digestiei.

Sucuri naturale de fructe
Sucurile de citrice, de piersici si de fructe de padure sunt foarte importante pentru sistemul imunitar, ele fiind o sursa puternica de vitamine.

Ceai verde cu gheata
Consumat rece, ceaiul verde inlocuieste cu succes orice bautura racoritoare si aduce un aport insemnat de antioxidanti daca in el se adauga lamaie.

Pepene
Daca pepenele galben este apreciat pentru aroma sa inconfundabila, pepenele rosu este recomandat pentru hidratarea rinichilor.

Bere
Singura bautura de vara cu alcool este berea. Aceasta contine vitamine din complexul B, cum ar fi, B3, B2, B6, B9, motiv pentru care poate fi consumat cate un pahar de 2-3 ori pe saptamana la pranz sau la cina.

Etichete:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

RECOMANDARI

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest