Testeaza-ti dieta cu varza rosie

Testeaza-ti dieta cu varza rosie

Cu cativa ani in urma, ma agresau teribil reclamele omniprezente cu pH-ul normal al pielii… Ce inseamna, mai exact, pH? Si cu ce te ajuta?

In privinta pielii nu m-am lamurit, dar in privinta urinei, un pH normal inseamna o dieta sanatoasa. Cum afli si tu daca mananci sanatos? Cu suc de varza rosie in baie…

Acid versus alcalin
Poate ca deja stii ca alimentele pot fi impartite in acide si alcaline, in functie de cat acid produc in organism dupa ingestie. Clasificarea este simpla: carnea, ouale si lactatele sunt alimente acide, iar restul alimentelor sunt in cea mai mare parte alcaline.

Conform studiilor, dietele bazate pe consumul de alimente acide creeaza aciditate (pH ridicat) ce duce, pe masura ce avansam in varsta, la micsorarea masei musculare si la declinul functiei renale (M. M. Adeva, G. Souto. Diet-induced metabolic acidosis. Clinical Nutrition).

Urina alcalina (rezultat al unei diete preponderent vegetariene cu multe legume cu frunze verzi) inseamna risc mai mic de pietre la rinichi, mai putin acid uric, pe care il elimina (A. Kanbaraet al. Effect of urine pH changed by dietary intervention on uric acid clearance mechanism of pH-dependent excretion of urinary uric acid. Nutrition Journal 2012). Iar acidul uric este asociat cu lucruri rele, precum riscul de accident vascular cerebral fatal si boli de inima.

Albastru inseamna sanatate
Cum afli pH-ul propriei urine? Faci un experiment stiintific in propria baie cu suc de varza rosie (L. M. Ausman et al. Estimated net acid excretion inversely correlates with urine pH in vegans, lacto-ovo vegetarians, and omnivores. Journal of Renal Nutrition, 2008)!

Pagina 1/2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest