Dieta bunei dispozitii

Dieta bunei dispozitii

Evident ca starea de spirit ne este influentata de ceea ce mancam. Spre exemplu, o persoana infometata de o dieta restrictiva nu va fi numai lapte si miere cu colegii…

Ppare ca pentru dispozitia proasta este de vina acidul arahidonic, un acid gras care joaca un rol important in inflamarea creierului… Unde se gaseste acest acid? Si cum scapi de tulburarile de dispozitie, depresie, anxietate si stres in doua saptamani? Se pare ca vegetarienii au scoruri mai bune decat consumatorii de carne pe scara DAS (depresie, anxietate, stres).

Conform unui studiu din 2010 (Beezhold BL, et al. Vegetarian diets are associated with healthy mood states: a cross-sectional study in seventh day adventist adults, publicat in Nutriton Journal), de vina este acidul arahidonic. Acesta produce compusi inflamatorii, iar omnivorii il ingereaza prin dieta in cantitati de 9 ori mai mari decat vegetarienii.

Deloc surprinzator, avand in vedere ca plantele nu contin acest acid gras, ci doar produsele de origine animala. Deci este clar ca o dieta vegetariana iti imbunatateste buna dispozitie si te scapa de stres, dar cat timp trebuie urmata ca sa scada nivelul de acid arahidonic?

Mai putin stres, mai mult optimism in doar 2 saptamani

Raspunsul il da un alt studiu important, prezentat la conferinta anuala a Asociatiei Americane de Sanatate Publica in noiembrie 2009 (Beezhold BL, et al. Preliminary evidence that vegetarian diet improves mood).

Pagina 1/2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest