15 alimente care te ajuta sa scapi de celulita

15 alimente care te ajuta sa scapi de celulita

Multi cred ca celulita este strict o problema a oamenilor supraponderali, adevarul este ca nedorita „coaja de portocala” nu tine cont nici de dimensiuni, nici de varsta. I s-au dedicat masaje, creme, tratamente, lotiuni, uleiuri, toate in speranta de a o face sa dispara...

Stiinta are si ea raspunsul ei bazat pe studii: cea mai sigura cale de atac impotriva celulitei este imbunatatirea dietei cu alimente care stiu sa o combata. Din raportul de astazi vei afla de ce ai celulita, cum poti sa o combati si 15 alimente care sunt arme redutabile impotriva inesteticelor aglomerari de grasime de sub piele.

Ce este celulita?
Conform statisticilor, 8 din 10 femei au celulita. Ce este, mai precis, celulita? Din punct de vedere medical, este lipodistrofie localizata, cauzata de retinerea lichidului intercelular la nivelul tesutului subcutanat, combinata cu o slaba circulatie si oxigenare locala. Pe intelesul tuturor, este rezultatul unui proces anormal de stocare a grasimilor, proces influentat de alimentatie, miscare si hormoni.

De ce apare (si se agraveaza) celulita?
Celulele adipoase, cu precadere cele de la nivelul coapselor, feselor si abdomenului, se umplu cu grasimi ce provin din excese alimentare, marindu-si de zeci de ori volumul si comprimand astfel toate vasele de sange din apropiere. Tesuturile subcutanate astfel inflamate ofera epidermei un aspect inestetic, de „coaja de portocala”.

Nu s-au descoperit inca tratamente sau solutii 100% garantate care sa elimine definitiv celulita, insa exista cauze clar stabilite (medicale, genetice, stil de viata etc.) si factori agravanti, pe care le poti influenta prin stilul tau de viata si alegerile pe care le faci. Dintre acestia, cei mai importanti si cele mai frecventi sunt urmatorii:

1. Greutatea corporala excesiva. Celulita inseamna, in esenta, grasime, apa si toxine prinse sub piele, asadar reducerea excesului de grasime corporala poate reduce celulita. Cu toate acestea, greutatea in exces nu produce automat celulita: exista multe femei subtiri care au celulita.

2. Estrogenul in exces. Estrogenul favorizeaza depozitarea grasimii pe solduri,fese si abdomen inferior si poate agrava celulita datorita capacitatii sale de a ridica nivelurile de aldosteron, un hormon care creste retentia de apa si balonarea. De ce creste estrogenul? Studiile au asociat o crestere a nivelului de estrogen cu cresterea in greutate.

3. Retentia de apa. Reducerea retentiei de apa este esentiala in combaterea celulitei. Excesul de lichid in organism incurajeaza umplerea tesuturilor predispuse la celulita cu mai multa apa, ceea ce-i creste vizibilitatea.

4. Circulatia deficitara, agravata de lipsa de miscare. Un sistem limfatic si venos care functioneaza corect dreneaza eficient apa din toate tesuturile si le asigura oxigenarea corecta. Cand drenajul limfatic este slab si circulatia venoasa deficitara, se produce retentie hidrica si o slaba irigare cu sange oxigenat a extremitatilor, adica un aspect mai pronuntat al celulitei. Acest lucru se intampla mai ales in cazul persoanelor care petrec  foarte mult timp asezate la birou, pe scaun, care sufera de varice si sunt „certate” cu mersul pe jos.

Cum poti sa combati celulita? Combinatia de 3 strategii verificate
Nu te gandi la creme scumpe, lotiuni minune sau masaje ce promit ca fac celulita sa dispara. Masajul si cremele sunt gandite sa favorizeze circulatia si eliminarea de lichid in zona dermului, ceea ce poate avea un efect temporar in reducerea aspectului de „portocala”. Exista totusi, 3 metode consacrate de combatere a celulitei:

1. Controlul greutatii. Mai ales la femeile supraponderale, o scadere in greutate constanta si sanatoasa (din grasime) duce automat si la scaderea stratului adipos ce alimenteaza celulita. Pe de alta parte, trebuie sa eviti scaderile bruste in greutate, urmate de perioade de supraalimentare, care reprzinta reteta sigura de agravare a celulitei.( POZA portocala +cantar)

2. Miscarea regulata. Nimic nu combate mai aprig celulita decat miscarea regulata, adica mobilizarea efectiva a tuturor grupelor musculare aflate sub stratul de grasime nedorita acumulata in timp. Ideala este combinarea miscarii aerobice (mersul pe jos, jogging, gimnastica, inot etc.) cu miscarea anaeroba (fitness, sprint, catarat, ridicarea greutatilor etc.).

3. Hidratarea corecta. Consuma apa din belsug, cel putin 2 litri zilnic! Apa este o strategie majora in combaterea celulitei, deoarece ajuta la eliminarea toxinelor, combate retentia de apa si promoveaza scaderea in greutate. Deshidratarea reduce elsaticitatea pielii si ingreuneaza circulatia, de aceea hidratarea este esentiala in lupra contra celulitei.  (POZA apa)

Ce mai poti sa faci? Asa cum iti spuneam inca de la inceput, cercetatorii au descoperit ca exista alimente care combat celulita mai bine decat altele. Iti prezint in continuare pe cele mai importante dintre ele (sunt mai multe, dar le-am ales pe cele care sunt hipocalorice, usor de gasit si prezente obisnuite in dieta romanilor). Incearca sa le introduci in dieta ta de slabire, se potrivesc perfect...

Lista ar putea continua cu alimente mai putin folosite in bucataria autohtona, dar la fel de sanatoase si eficiente in combaterea celulitei: nuci braziliene (seleniu imbunatateste aspectul pielii), quinoa („aurul incasilor”), papaia („fructul ingerilor”), sparanghel (pentru intarirea venelor si capilarelor), seminte de schinduf (pentru potasiu si fibre solubile), banane (contin si potasiu si sodiu), cartofii dulci, avocado, muguri de fasole, turmeric, fenicul, kale, varza de Brussels etc.

Orice alimente ai alege, nu uita de calorii, caci celulita scade direct proportional cu greutatea. Alege-ti favoritele si introdu-le in dieta ta zilnica, ca parte a unei diete echilibrate, ce promoveazs pierderea in greutate prin respectarea principiilor nutritionale. Nu uita ca, daca dieta este artileria grea in lupta contra celulitei, miscarea este bomba care o poate distruge definitiv.

Nutritionistul KiloStop

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest