3 cereale bune de inclus in dieta zilnica

3 cereale bune de inclus in dieta zilnica

Atunci cand cauti dimineata un mic dejun rapid si sanatos, ai de ales intre trei cereale bune de consumat la prima masa din zi.

Aceste gustari sanatoase nu sunt o bomba calorica si merita incluse in dieta cotidiana, fie ca le mananci la micul dejun sau ca gustare in cursul zilei. Combinate cu iaurt, fructe sau lapte, cerealele care au un continut ridicat de fibre sunt bune pentru digestie si asigura beneficii nutritive pentru organism deoarece sunt o sursa bogata de vitamine din grupul B, minerale, fibre si antioxidanti.

Exceptand din alimentatie cerealele expandate cu zahar, exista cateva cereale sanatoase ce furnizeaza energie pentru cateva ore, iar cele mai recomandate dintre acestea sunt cerealele integrale.

In topul celor mai bune cereale integrale se claseaza urmatoarele trei:

Arapacasul

Folosit de mii de ani in alimentatie, arpacasul este cunoscut in zilele noastre ca alimentul din care se prepara coliva. Orzul nedecorticat se gaseste sub forma de boabe, iar acesta se poate consuma fiert. Arpacasul este recomandat in alimentatie deoarece contine vitaminele B1, B3 si B6, dar si o multime de minerale (fier, zinc, cupru, seleniu, magneziu, fosfor).

Ovazul

Ovazul este foarte bun pentru sanatate, de aceea merita inclus in dieta zilnica. Fulgii de ovaz consumati constant mentin colesterolul in limite normale, scad tensiunea arteriala, previn diabetul de tipul II si contin nutrienti necesari pentru organism.

Pagina 1/2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest