In al doilea rand, alimentele astfel preparate sunt mai gustoase. Pentru o ceasca de legume se foloseste o lingura de ulei de masline extra-virgin. Prajirea alimentelor in ulei de masline le mentine acestora in mare parte din valoarea nutritiva, iar fibrele imbunatatesc digestia, conferind senzatia de satietate.
Pentru cei care vor sa urmeze o dieta in care sa consume mai putina carne, pot incepe cu trei mese de legume pe saptamana gatite cu ulei de masline. Treptat, cu cat organismul se acomodeaza cu aceasta dieta se pot consuma pana la trei cesti de legume pe zi.
Uleiul de masline mai este bun si pentru piele, deoarece anumite substante pe care le contine ajuta la prevenirea cancerului de piele. Cercetatorii cred ca oamenii care au inclus uleiul de masline extra-virgin in alimentatia curenta sunt mai putin predispusi sa se imbolnaveasca de cancer de piele.
O zi din dieta cu ulei de masline poate arata astfel:
3 linguri de ulei de masline extra-virgin (utilizat la gatit sau pentru prepararea sosurilor)
3 cesti legume (cel putin)
2-3 fructe
6-7 masuri de cereale integrale
2 gustari cu lactate (inclusiv oua)
1/2 portie de carne sau peste alb (de 3 ori pe saptamana).
Sursa: www.bodyandsoul.com.au
Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.