Crud sau gatit? Ce sa alegem pentru absorbtia optima a nutrientilor

Crud sau gatit? Ce sa alegem pentru absorbtia optima a nutrientilor

Mananci rosii sau morcovi cruzi de dragul vitaminelor? Nu e chiar asa. Nutrientii lor se absorb mai bine cand sunt gatite…

Cel mai important aspect al nutritiei este absorbtia nutrientilor. Cat ajunge în sange din ceea ce ai mancat? Descopera cum anumiti nutrienti importanti precum licopenul si beta-carotenul se absorb mai bine din alimente gatite.

Licopenul din rosii
Anumiti nutrienti din alimente, precum vitamina C, sunt distrusi prin preparare termica, insa altii devin mai usor de absorbit in organism prin gatire.

Un studiu publicat in 2010 in Annals of Nutrition Metabolism (AL Garcia et al, Plasma beta-carotene is not a suitable biomarker of fruit and vegetable intake in german subjects with a long-term high consumption of fruits and vegetables) constata ca veganii crudivori aveau niveluri scazute de licopen in sange comparativ cu populatia generala, cu diete combinate.

Mai bine gasim alte surse de vitamina C, caci rosiile gatite ofera de patru ori mai mult licopen decat cele crude. Licopenul este minunatul pigment rosu, un luptator redutabil impotriva cancerului.

Si prevenirea cancerului este doar inceputul. Sucul de rosii poate reduce nivelul colesterolului rau cu 13%, poate trata cu succes alergii sezoniere… si chiar astmul (L. G. Woodet al, Lycopene-rich treatments modify noneosinophilic airway in ammation in asthma: Proof of concept, publicat in Free Radical Research, 2008).

Pagina 1/2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest