Sampania este bautura festiva servita la inceputul petrecerii de nunta cand se primesc invitatii si la taierea tortului, cand se obisnuieste sa se faca un toast solemn in cinstea mirilor. Aceasta bautura isi are originea in regiunea Champagne din Franta.
Sampania este servita in pahare inguste si inalte cu picior sau in cupe, iar aceasta poate avea o concentratie mai mare de zahar (sampanie dulce, demidulce, fructata) sau poate fi ca un vin spumant sec.
Cum se bea sampania?
Paharul se sampanie se tine de picior pentru ca bautura sa isi mentina temperatura optima. Sampania se savureaza inghititura cu inghititura, nu se consuma dintr-o data, ci se plimba in gura cateva secunde pentru a-i simti mai bine gustul.
De la cupa de sampanie servita de mireasa si invitatele ei inainte de nunta la cosul de bun venit care contine o sticla de sampanie, exista cateva modalitati de a include aceasta bautura festiva in decorul nuntii pe care ai putea sa le iei in seama.
Acestea fiind spuse, iata in imagini 9 moduri dragute de a servi sampania la nunta.
Cupe de sampanie pentru mireasa si domnisoarele ei de onoare
Decor nunta cu sampanie
Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.