8 pasi care asigura durata de viata a florilor de nunta

8 pasi care asigura durata de viata a florilor de nunta

Pentru ca florile fac parte din decorul oricarei nunti, este esential sa stii cum sa le ingrijesti ca sa le prelungesti durata de viata chiar si dupa ce evenimentul tau a luat sfarsit.

Atat florile din buchetul miresei, respectiv din buchetele domnisoarelor de onoare, cat si florile de la centrul mesei sau din decorul salii de receptie trebuie sa para proaspete pe toata durata evenimentului.

Vrei sa stii ce sa faci ca sa nu se ofileasca instant? Urmeaza cei 8 pasi care asigura durata de viata a florilor de nunta si aplica aceste reguli ori de cate ori este necesar astfel incat prospetimea florilor sa nu constituie o problema pentru tine.

Tinand cont de aceste sfaturi de intretinere, nu vei regreta banii cheltuiti pe flori.

1. Solicita de la florarie cateva sfaturi de hranire a florilor. Cu siguranta stim ca florile au nevoie sa fie hidratate, dar sarurile minerale alaturi de apa proaspata schimbata cat mai des posibil prelungesc durata de viata a florilor. Deci, florile trebuie sa stea intr-o glastra cu aproximativ jumatate de litru de apa, dar ca si alte plante, ele au nevoie de suplimente ca sa nu se ofileasca peste noapte, dar si de o temperatura corespunzatoare.

2. Taie din tulpina florilor tinand foarfeca la un unghi de 45 de grade.  Foloseste foarfece ascutite si recurge la acest procedeu in fiecare zi.  Tine tulpinile sub nivelul apei in timpul taierii. Acest lucru va preveni formarea bulelor de aer la suprafata apei si va ajuta florile sa absoarba mai mult din umiditate. Unele tipuri de flori sunt o exceptie de la regula, asa ca asculta florarul daca spune altfel.

3. Toarna o lingurita de zahar si 1/4 ceasca de sifon in apa. Daca pastrezi florile dupa nunta, schimba apa zilnic si adauga zahar de fiecare data.

4. Unii spun ca aspirina zdrobita in vasul de apa face ca florile sa fie mai longevive.  Aceasta metoda poate fi inlocuita cu adaugarea in apa a unui banut de cupru. Acesta va incetini procesul de inflorire.

5. Scoate toate frunzele care sunt scufundate sub apa. Apa se va mentine mai mult timp proaspata daca procedezi astfel.

6. Alege un loc strategic pentru flori, astfel incat lumina solara sa nu vina direct pe ele. De asemenea florile trebuie sa stea departe de calorifer si alte surse de caldura.Excesul de czldurz atrage umezeala din petale si creeaza astfel ofilirea prematura a florilor.

7. Pulverizeaza florile cu fixativ. Pare o nebunie, dar acest truc le pastreaza aspectul fresh pentru mai mult timp.

8. Tine florile la distanta de fructe si alte plante pentru ca acestea sa nu intre in conflict cu alte plante si sa se ofileasca prea devreme.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest