Originea inelului de nunta si simbolistica sa

Originea inelului de nunta si simbolistica sa
Originea inelului de nunta si simbolistica sa Originea inelului de nunta si simbolistica sa Originea inelului de nunta si simbolistica sa Originea inelului de nunta si simbolistica sa

Alaturi de rochia alba de mireasa si de tortul de nunta, o alta traditie veche este reprezentata de verighete si inele de logodna. Purtate pe inelarul de la mana stanga in majoritatea culturilor din vest, mai intai doar de femeie, iar mai tarziu si de sotul acesteia, verighetele sunt o dovada de fidelitate si devotament.

Inelul in Egiptul Antic. Obiceiul inelului de logodna a aparut in urma cu aproximativ 4800 de ani in Egiptul Antic. In acele vremuri papura, stuful, rogozul si papirusul erau rasucite si impletite in forma de inele circulare si aveau un scop decorativ pentru femeile din acea perioada iubitoare de frumos.

Cercul, considerat simbol al eternitatii, fara inceput sau sfarsit avea aceasta semnificatie pentru majoritatea culturilor antice. Orificiul din centrul inelului avea la randul sau o semnificatie. Acest spatiu semnifica mai degraba o portita spre lucrurile cunoscute si mai putin cunoscute din viitor. Barbatul care oferea in dar un inel unei alese a inimii era ca si cum ii declara acesteia o iubire intensa, dovada ca inelul era un cadou-declaratie, cu conotatii romantice.


Deoarece primele materiale din care se impleteau inelele nu erau durabile, curand ele au fost inlocuite cu pielea, fildesul si osul. Mai scumpe si mai placute la vedere, noile modele de inele reprezentau printre altele si bogatia sufleteasca a celui care le daruia, nu doar avutia sa.


Inelul de nunta la romani. Romanii au imprumutat si ei traditia inelelor, intr-un mod oarecum egoist. La romani simbolul dragostei a fost inlocuit cu dreptul de proprietate. Barbatul care daruia un inel femeii pe care punea ochii considera ca are drepturi absolute asupra ei, ca o poseda.

Pagina 1/4

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest