Ghidul metalelor pretioase. Cum poti compara valoarea lor

Ghidul metalelor pretioase. Cum poti compara valoarea lor

Atunci cand cumperi bijuterii din metale pretioase, vrei sa cumperi bijuterii mireasa, bijuterii nunta sau alte podoabe scumpe avand in minte un anumit stil si design si mai putin valoarea metalului. Chiar daca stii ca vrei sa cumperi o bijuterie din aur alb sau din aur galben, nu cunosti proprietatile fizice ale metalelor pretioase si prin urmare, nu stii sa le compari valoarea.

In primul rand, cand iti alegi inelul de logodna si verigheta, trebuie sa ai in vedere urmatoarele lucruri:

  • preferintele personale in materie de culoare,
  • stilul de viata
  • bugetul de care dispui.

Avand in vedere aceste considerente, afla mai multe lucruri importante despre valoarea metalelor pretioase citind acest ghid.

Aurul in culori si karate
Aurul a fost folosit la crearea bijuteriilor inca din vremurile antice. Aurul galben era venerat pentru ca luceste asemeni soarelui. Dintre toate metalele pretioase, aurul se gaseste in cea mai mare varietate. Acesta are diferite niveluri de puritate si amestecat cu alte metale, poate fi gasit intr-o multitudine de culori, de la aurul alb la cel negru. Puritatea aurului este masurata in karate.

Singurul aur pur existent in natura este cel de 24 karate. Cu cat o bijuterie contine mai mult aur de 24 karate, cu atat aceasta este mai valoroasa. Astfel,  aurul de 14 karate (14k) contine 58,5% aur pur, iar cel de 18 karate (18k) are in compozitia sa 75% aur pur.

Totusi, aurul de 24 karate este moale si nu poate rezista la uzura de zi cu zi, de aceea este amestecat cu alte metale care ii confera rezistenta. In functie de aliaj, aurul pur isi modifica culoarea si rezistenta la uzura. Cu cat bijuteriile au mai multe karate, cu atat continutul lor in aur pur este mai mare. De asemenea, valoarea lor creste in raport cu aurul de 24 karate existent in aliaj.

Pagina 1/3

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest