Diamantele si diagrama culorilor. Sfaturi utile inainte de achizitionare

Diamantele si diagrama culorilor. Sfaturi utile inainte de achizitionare
Diamantele si diagrama culorilor. Sfaturi utile inainte de achizitionare Diamantele si diagrama culorilor. Sfaturi utile inainte de achizitionare Diamantele si diagrama culorilor. Sfaturi utile inainte de achizitionare Diamantele si diagrama culorilor. Sfaturi utile inainte de achizitionare Diamantele si diagrama culorilor. Sfaturi utile inainte de achizitionare Diamantele si diagrama culorilor. Sfaturi utile inainte de achizitionare Diamantele si diagrama culorilor. Sfaturi utile inainte de achizitionare

Majoritatea persoanelor descriu diamantele ca fiind transparente si stralucitoare, insa briliantele vin in multe forme si culori. Inainte de achizitionarea unui diamant, este indicat sa se ia in calcul si diagrama culorilor, intrucat pretul si calitatea unei astfel de pietre pretioase variaza in functie de culoarea si claritatea pe care le are. 

Cand vine vorba de clasificarea diamantelor pe scara culorilor, se foloseste intervalul de litere latine D-Z, D reprezentand cea mai pura culoare, iar in categoria Z sunt incluse briliantele care au o tenta galbuie. Acestea din urma nu trebuie confundate cu diamantele galbene, care fac parte din familia briliantelor colorate. Intrucat diamantele din categoria D sunt cele mai albe si pure, acestea sunt si cel mai greu de gasit, iar costul lor este extrem de piperat. De aceea, briliantele din categoriile E, F, G, H si asa mai departe, sunt la mare cautare, intrucat au un pret accesibil, iar imperfectiunile lor sunt greu de observat cu ochiul liber. 


Potrivit Insitutului American de Gemologie, exista o diagrama a culorilor diamantelor extrem de utila pentru persoanele care vor sa faca o astfel de achizitie.  

Pagina 1/4

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest