1. Crema de unt este un amestec cremos de unt, zahar si oua, folosita pentru acoperirea tortului in exterior sau doar pentru anumite decoratiuni. Are o textura fina, un gust dulce (dar nu puternic) si este adeseori combinata cu o aroma de vanilie, ciocolata, expresso sau alune. Desi este una dintre cele mai ieftine optiuni, nu este o idee foarte buna pentru o nunta de exterior, vara, caci se poate topi.
2. Fondantul este o glazura mata, folosit pentru acoperirea si decorarea tortului in exterior, pentru a-i da un finisaj impecabil si pentru a crea fondul perfect pentru cele mai complicate decoratiuni. Poate fi intins si modelat precum aluatul si poate acoperi perfect fiecare etaj al tortului tau, nu se topeste si nu trebuie tinut la frigider. Este mult mai costisitor, dar daca vrei sa-ti respecti cat mai bine paleta cromatica si daca vrei ca tortul tau sa prezinte modele intalnite in decoratiunile restaurantului sau in accesoriile sau rochia ta de mireasa, fondantul este alegerea perfecta.