Nunta evreiasca (traditii, obiceiuri si ceremonie religioasa)

Nunta evreiasca (traditii, obiceiuri si ceremonie religioasa)
Nunta evreiasca (traditii, obiceiuri si ceremonie religioasa) Nunta evreiasca (traditii, obiceiuri si ceremonie religioasa) Nunta evreiasca (traditii, obiceiuri si ceremonie religioasa) Nunta evreiasca (traditii, obiceiuri si ceremonie religioasa) Nunta evreiasca (traditii, obiceiuri si ceremonie religioasa) Nunta evreiasca (traditii, obiceiuri si ceremonie religioasa)

Nunta iudaica are profunde semnificatii religioase, ce simbolizeaza frumusetea legaturii dintre sot si sotie, obligatiile dintre ei, dar si obligatiile lor fata de societate. Mirele si mireasa nu se concentreaza doar pe elementele materiale in organizarea nuntii, ci si de asigurarea continuitatii religioase, etice si spirituale.

Separarea. Traditional, cuplurile evreiesti se despart pentru o perioada de timp inaintea marelui eveniment. Daca in trecut cei doi miri stateau despartiti cel putin o saptamana, astazi, ei nu stau unul departe de celalalt mai mult de 2-3 zile. Aceasta separare reprezinta oportunitatea ca mireasa si mirele sa-si petreaca timpul alaturi de familie si rudele apropiate.

Ceremonia Kinyan si semnarea Ketubah-ului. In prezenta martorilor, inainte de ceremonia de nunta, mirele semneaza Ketubah, un document ce reprezinta obligatiile financiare pe care sotul si le asuma fata de sotia sa. Acest act a fost instituit cu scopul de a proteja mireasa, astfel incat sotului sa nu ii fie usor sa divorteze de ea.

Ceremonia voalului. Exact inaintea ceremoniei, mirele acopera fata miresei cu voalul, pregatind-o pentru ritualul religios. Acesta este, de obicei, insotit de membrii familiei sale.

Chuppah. Unul din cele mai importante aspecte ale locatiei ceremoniei este baldachinul sub care vor sta mirele si mireasa. Numit chuppah, acesta reprezinta casa si noua viata pe care cuplul le va cladi impreuna. Atat mirele, cat si mireasa, sunt escortati la chuppah de membrii familiei, care poarta lumanari aprinse.

Pagina 1/3

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest