8 lucruri care ti s-ar putea intampla daca nu iti mai speli fata cu sapun

8 lucruri care ti s-ar putea intampla daca nu iti mai speli fata cu sapun

Cunosti regulile: spalarea fetei inainte de culcare este o necesitate absoluta. Dar, conform noilor opinii ale dermatologilor, se spune ca utilizarea sapunului poate fi total optionala atunci cand vine vorba despre curatarea fetei.

De fapt, pentru ingrijirea tenului este mai recomandata folosirea unor produse naturale, cum ar fi uleiul de fata sau apa de trandafir.

Iata ce ti se poate intampla daca renunti sa iti speli fata cu sapun si inlocuiesti acest produs cu unul dintre cele mentionate.

Ai mai jos opt posibilitati la care probabil ca nici nu te-ai gandit.

Ai putea scapa de acnee. Desi exista pe piata sapunuri cu proprietati antiacneice, in realitate, folosirea lor excesiva determina pielea sa produca mai mult ulei, lucru care predispune la acnee. Uleiurile faciale au o compozitie chimica mai echilibrata, acestea fiind mult mai bune pentru ten in comparatie cu sapunurile pe care le folosesti. Uleiurile de fata curata si hidrateaza pielea in acelasi timp, fara sa produca iritatii.

Este posibil ca tenul tau sa nu aiba nevoie de crema hidratanta. Unul dintre cele mai bune lucruri legate de uleiul de fata sau apa de trandafir este ca are proprietati hidratante. Daca pielea nu se mai usuca, in timp poti renunta la crema de fata cu totul. Nu uita insa ca este important sa aplici protectie SPF pentru a te proteja de radiatii.

Poti renunta complet la produsele care indeparteaza machiajul. Da, uleiul de fata este cel mai rapid si cel mai bland mod de a indeparta reziduurile si produsele de make-up seara, inainte de culcare. Aplicand ulei de fata, nu mai ai nevoie sa iti cureti tenul cu sapun sau cu alte produse de indepartare a machiajului.

Dar textura pielii tale s-ar putea schimba. Cand incetezi sa iti mai speli fata cu sapun, un strat de celule moarte ale pielii incepe sa se formeze la suprafata. In cazul in care vrei sa renunti la sapun in favoarea uleiului de fata sau a apei de trandafir, va trebui sa iti exfoliezi fata de doua ori pe saptamana pentru a indeparta celulele moarte.

Prietenii tai te vor complimenta pentru tenul tau fresh. Uleiurile de fata care contin antioxidanti si vitamine si au proprietati anti-inflamatorii ajuta la restabilirea nivelului de umiditate a fetei tale, lasandu-ti pielea catifelata ca a unui bebelus.  

Pentru a-ti curata fata corect, vei avea nevoie de 5-10 minute in plus de stat in fata oglinzii.  Atunci cand aplici ulei, ai nevoie sa te asiguri ca pielea este complet saturata pentru a culege beneficiile. Dupa ce iti masezi pielea, cel mai bine este sa  lasi uleiul sa actioneze o perioada de pana la zece minute pentru a curata adanc porii.

Va trebui sa lasi pielea cateva saptamani pentru a se acomoda cu noul tratament facial. Inainte de a schimba sapunul cu uleiul, testeaza o mica portiune de pe fata, mai ales daca ai ten sensibil. Dar ai rabdare: pielea are nevoie de cateva saptamani pentru dezintoxicare si pentru a se adapta la noile produse.

Curatarea fetei va fi pentru tine ca o excursie la spa. Mai ales ca poti adauga uleiuri esentiale, cum ar fi lavanda sau menta.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest