Foliculita: Cauze si metode de tratament

Foliculita: Cauze si metode de tratament

Cine nu-si doreste o piele sanatoasa, luminoasa si catifelata la atingere? Un vis destinat a nu se realiza? Sau dimpotriva o dorinta materializabila chiar si pentru acelea dintre noi care nu au fost inzestrate de la mama natura.

Pielea, cel mai extins organ al corpului uman, este doar in parte ereditara pentru ca asa cum bine stim conditia si aspectul acesteia depind foarte mult de un stil alimentar sanatos si de o ingrijire atenta si constanta cu produsele potrivite. 

Tot de la mama natura am fost "inzestrati" cu par pe intreaga suprafata a corpului, cu lungimi si grosimi variabile, exceptie facand palmele si talpile. Firul de par creste in foliculii pilosi aflati in derm, al doilea strat al pielii de la exterior catre interior, tot acolo fiind colocate si glandele sebacee. Acesti foliculi pot fi sediul propice dezvoltarii anumitor germeni, inflamandu-se. Aceasta inflamare si infectare a foliculilor pilosi poarta denumirea de foliculita.


Cauzele aparitiei foliculitei

De aparitia foliculitei sunt responsabile anumite bacterii si fungi, cele mai intalnite fiind stafilococul auriu, pytirosporum si trichophytonul. Foliculita este caracterizata de prezenta de papule, pustule, eroziune sau crusta la nivelul foliculului si poate aparea in orice zona a corpului, dar mai ales la nivelul fetei, scalpului si a zonelor care vin mai mereu in contact direct cu imbracamintea: picioarele si regiunea inghinala. Poate fi favorizata de asemenea de indepartarea parului prin ceara, aplicarea unei creme epilatoare, prin radere, de imbracamintea care irita pielea si transpiratia excesiva.

Pagina 1/3

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest