Cum combatem hiperpigmentarea cutanata

Cum combatem hiperpigmentarea cutanata

Ce stiti despre  hiperpigmentarea cutanata? Poate ca nu va spune nimic, dar acest subiect ar trebui sa ne intereseze pe toate, chiar daca nu suntem afectate de aceasta problema. La baza oricarui lucru sta cunoasterea, iar aceasta este esentiala.

O data cu trecerea anilor, activitatea melanocitelor (celulele care sintetizeaza pigmentul melanic) este modificata, iar distributia de melanina la nivelul epidermei nu va mai fi uniforma.

Hiperpigmentarea este depunerea de melanina din stratul bazal al epidermei fiind influentata de hormonii sexuali si razele ultraviolete. Pe masura ce inaintam in varsta problema se accentueaza iar partile corpului cele mai afectate sunt gatul, fata, mainile, decolteul si spatele. 

Soarele este un prim factor de declansare al hiperpigmantarii, dar aceasta nu este singurul; hormonii reprezentand cel de-al doilea factor. Problema petelor este aceea ca pot ramane pentru totdeauna si sa se accentueze aspectul lor in perioada lunilor calde cand suntem mai expuse.Se manifesta mai des in cazul femeilor pentru ca pigmentarea poate fi declansata de hormonii prezenti in anumite perioade ca ovulatia sau ciclul menstrual, iar la acestea se adauga si pilulele contraceptive. O alta cauza declansatoare poate fi utilizarea de medicamente fotosensibilizante.

Singura modalitate de a prevenii aparitia acestora este folosirea cremelor de protectie solara si a cremelor specifice pentru combaterea lor.

Cum altfel mai putem combate aceste pete atat de inestetice?

Pagina 1/2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest