Tortul de nunta si deserturile servite in timpul nuntii sunt, poate, cele mai astepte elemente ale meniului. Problema apare in momentul in care realizezi ca preturile acestora variaza intre medii si foarte mari, in timp ce bugetul tau este unul posibil foarte limitat pentru aceste elemente dulci.
Daca nu stii ce sa faci pentru a minimiza costurile tortului de nunta si ale dulciurilor, noi avem pentru tine cateva idei.
1. O mare parte din pret este asociata construirii si decorarii tortului, asa ca alege un tort mai micut care sa fie decorat asa cum iti doresti si pe care sa-l prezinti invitatilor. Pe acesta il vei taia de fata cu ei si cu acesta vei face poze. Pe langa tortul micut, comanda si un tort mai mare, cu un singur etaj (nedecorat, dar care sa fie de acelasi tip ca cel micut), care sa ramana in bucatarie si din care sa-ti servesti invitatii.
2. Alege un tort patrat sau dreptunghiular. Ca regula generala, un tort intr-o astfel de forma poate hrani mai multi invitati decat unul rotund pentru ca e mult mai usor sa-l tai si sa obtii niste felii echilibrate si de marimi aproape egale.
3. Aromele standard (precum ciocolata sau vanilia) costa mult mai putin decat cele mai neobisnuite sau decat cremele cu fructe care nu se afla in sezon (precum fructele de padure, capsunele, ciresele).
4. Alege ca tortul sa fie decorat cu crema de unt, nu cu fondant (care nu doar ca trebuie sa fie preparat, dar trebuie sa fie si intins perfect, taiat, netezit, aplicat si din nou netezit).
Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.