Curiozitati despre nunta. Vezi 10 traditii de care nu stiai

Curiozitati despre nunta. Vezi 10 traditii de care nu stiai

Cele mai vechi traditii de nunta dateaza din antichitate. De la schimbul verighetelor de nunta la aruncarea buchetului miresei, exista cel putin zece traditii de nunta de care nu stiai. O parte dintre obiceiuri s-au schimbat in timp, altele au rezistat pana azi.

Vezi cele mai importante curiozitati despre nunta, cand au aparut ele si cate se respecta in forma lor originala chiar si in zilele noastre.

1. Schimbul verighetelor. Aceasta traditie in care mirii fac schimb de inele la nunta isi are originea in Egipt. Pe vremuri se credea ca exista o legatura intre degetul inelar al mainii stangi si inima, iar obiceiul conform caruia mirii fac schimb de verighete la nunta a ramas si astazi. Inelele simbolizeaza prin forma lor rotunda iubirea fara sfarsit pe care un barbat si o femeie si le poarta reciproc, din momentul in care sunt legati prin taina cununiei.

2. Traditia inelelor de logodna. Aceasta dateaza din Evul Mediu cand Papa Incentiu al III-lea a declarat public ca trebuie sa existe o perioada mai lunga de asteptare intre momentul cererii in casatorie si nunta. Cu acest prilej a aparut logodna, legatura care se pastreaza intre doi indragostiti pana la nunta si este pecetluita simbolic cu oferirea unui inel de logodna.

3. Oferirea inelelor de logodna cu diamant. Astazi Coriolan, Firesq si alti furnizori de bijuterii ii indeamna pe indragostiti sa ofere inele de logodna cu diamante si sa schimbe verighete cu diamante. Istoric vorbind, traditia inelelor de logodna cu diamant a aparut in 1470, iar prima femeie care a primit in dar o astfel de bijuterie este Maria de Burgundia, in 1477, cand Maximilian al Austriei a cerut-o in casatorie. Inele de logodna cu pietre scumpe au cunoscut apogeul popularitatii in anul 1947, in urma campaniei de publicitate pentru De Beers, una dintre cele mai mari companii de extractie si comercializare a diamantelor, care a lansat sloganul “Diamonds are forever”.

Pagina 1/3

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest