Taierea motului la romani. Cutiute mot elegante

Taierea motului la romani. Cutiute mot elegante
Taierea motului la romani. Cutiute mot elegante Taierea motului la romani. Cutiute mot elegante Taierea motului la romani. Cutiute mot elegante Taierea motului la romani. Cutiute mot elegante

Taierea motului este un obicei pagan intalnit la romani pe cuprinsul intregii tari si reprezinta un prilej de bucurie pentru familia unui copilas care implineste un an de viata. Cu acest prilej, nasii bebelusului ofera finutului o cutiuta mot eleganta in care parintii acestuia vor pastra suvita taiata la petrecere. Cei care taie motul copilului sunt chiar nasii.

Alaturi de cutiuta de mot, nasii vor oferi copilului si alte cadouri, in timp ce parintii pregatesc masa si tavita pentru mot. Pe tavita se asaza mai multe lucruri din care micutul va alege. Pe tavita se pun bani, carti, pix, telefon, chei etc. Se spune ca primele trei lucruri pe care le alege copilul sunt semnificative pentru viitorul sau. Spre exemplu, daca bebelusul alege o carte, cei din jurul lui prevestesc ca acesta poate deveni profesor, daca alege cheile de la apartament va avea o meserie legata de domeniul imobiliar s.a.m.d.

La petrecerea de mot, vor mai lua parte alaturi de parinti si nasi diversi membri ai familiei micutului, cat si prieteni de familie. Daca motul sau turta se taie la un an (dar nu mai tarziu de 3 ani), conform obiceiului din popor, bebelusul nu va fi tuns pana la marea petrecere, ca sa nu ii aduca ghinion.

Optional, alaturi de o cutiuta pentru mot se poate cumpara una pentru primul dintisor sau un set care contine ambele cutiute. La SelfEvents.ro, cei interesati pot comanda online aceste accesorii deosebite.

Pagina 1/5

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest