Casa de moda Yves Saint Laurent a implinit 50 de ani

Casa de moda Yves Saint Laurent a implinit 50 de ani

Rochia Mondrian, femeia fatala in smoching, aventuriera din Sahara: la 50 de ani de la infiintarea casei de moda ce ii poarta numele, Yves Saint Laurent apartine de acum patrimoniului cultural francez si este adulat in continuare in lumea intreaga, desi a murit in anul 2008.

Yves Saint Laurent a cunoscut gloria inca de la prima lui colectie la casa Dior, unde i-a urmat maestrului Christian Dior, in 1957. In epoca, linia sa "Trapèze", care se deosebea net de talia de viespe a creatiilor din colectiile precedente, a avut un succes urias.


Pe 4 decembrie 1961, Yves Saint Laurent si-a creat propria casa de moda, in parteneriat cu Pierre Bergé, si s-a mutat pe strada Spontini din Paris. Impreuna - Saint Laurent se ocupa cu partea creativa, iar Bergé, cu gestiunea -, cei doi au construit o marca, al carei logo era alcatuit din trei litere negre interconectate, ce a devenit cunoscuta in lumea intreaga si simbolizeaza si in zilele noastre eleganta stilului francez.


Saint Laurent avea 25 de ani atunci cand a prezentat prima colectie a casei sale, pe 29 ianuarie 1962. El a inventat practic garderoba femeii moderne: jacheta si trenciul, paltonul si salopeta. S-a folosit de coduri masculine pentru a reda femei libertatea de miscare si a creat articole care imbracau toate femeile, nu doar clientele bogate.

Teatru, dans, cinema: el a creat pentru toate artele si a fost prietenul artistilor, concepand colectii-omagiu pentru Matisse, Cocteau, Van Gogh si Picasso, dar si rochiile Mondrian pentru curentul pop art si o colectie africana.

Pagina 1/2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest