Ai tenul sensibil? Vezi aici cum te poti machia

Ai tenul sensibil? Vezi aici cum te poti machia

Conservantii si aromele din compozitia produselor de make-up pot irita pielea, potrivit Academiei Americane de Dermatologie. Daca dupa aplicarea machiajului pielea devine rosie si ai senzatia de mancarime, nu inseamna ca trebuie sa spui adio machiajului, ci doar ca ai un ten sensibil si trebuie sa fii mai selectiva cu produsele pe care le folosesti pentru a evita astfel de reactii.

Ingrediente

Citeste cu grija lista de ingrediente inscrise pe etichetele produselor inainte de a le achizitiona. Evita sa folosesti produsele ce contin parfum, deoarce pot provoca tenului sensibil reactii neplacute. Chiar daca conservanti precum formaldehid?, fenoxietanol si paraben pot provoca iritatii, sunt absolute necesare in compozitia produselor pe baza ed apa, pentru a nu permite dezvoltarea unor bacterii. Compara lista de ingrediente de pe produse si alegele pe acelea care contin un numar de ingrediente mai mic de 10, pentru a evita astfel incarcarea tenului cu substante ce pot fi nocive pentru tenul sensibil.

Machiajul tenului

Alege produse pentru ten (fond de ten, corector, blush) care sa aibe mentionate pe etichete “hipoalergenic” si care sa nu iti incarce porii. De asemenea opteaza pentru produse sub forma de pudra in detrimentul celor lichide, deoarece acestea tind sa contina mai putini conservanti neavand apa in compozitie. Daca totusi preferi produsele lichide alegele pe acelea pe baza de  silicon, substanta care de obicei nu irita pielea sensibila. Evita sa utilizezi produse waterproof.

Machiajul ochilor

Pagina 1/2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest