5 ingrediente din produsele cosmetice favorizeaza aparitia cosurilor

5 ingrediente din produsele cosmetice favorizeaza aparitia cosurilor

In urma studiilor realizate de catre Academia Americana de Dermatologie s-a stabilit ca exista o serie de ingrediente folosite pentru obtinerea produselor cosmetice care favorizeaza aparitia acneei numite substante comedogene.

1.      Lanolina. Este o substanta semisolida de culoare galbena secretata de glandele sebacee din pielea oilor. Datorita proprietatilor ei hidratante, lanolina inlocuieste cu success ceramidele obtinute pe cale sintetica si alte extracte naturale in compozitia produselor cosmetice. Acizii grasi continuti de derivatii de lanolina pot agrava problemele tenului gras si pot determina aparitia cosurilor.De asemeanea lanolina poate provoca alergii persoanelor cu pielea sensibila.

2.      Uleiurile. Aplicarea unor produsele cosmetice care contin uleiuri pe un ten gras/mixt (ten ce se caracterizeaza prin producerea de sebum in exces de catre glandele sebacee) duce la incarcarea porilor si la aparitia cosurilor. Este recomandat ca persoanele care au un ten gras/mixt sa foloseasca produse cosmetice “oil free” ( nu contin ulei).

3.      Miristat de izopril. Acesta este un alt ingredient care declanseaza acneea a carui denumire este posibil sa nu o recunosti dar pe care cu siguranta l-ai folosit. Acesta este un emolient cu rol de sinteza ce se gaseste in creme, fonduri de ten etc.

Pagina 1/2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest