5 motive sa bei ceai verde chinezesc. Vezi cum se prepara ceaiul traditional

 5 motive sa bei ceai verde chinezesc. Vezi cum se prepara ceaiul traditional

In China, unde exista o istorie a ceaiului de peste o mie de ani, oamenii consuma cesti intregi de ceai verde pentru a-si detoxifia organismul.  Ei cred ca ceaiul ajuta la digestie si ascute mintea. Calugarii sunt cunoscuti pentru faptul ca se folosesc de ceai verde, atunci cand vor sa ramana treji si concentrati in timpul lungi orelor de meditatie. Nu este de mirare ca a bea ceai a devenit o parte indispensabila a vietii lor de zi cu zi.

In mitologia asiatica, Imparatul cerealelor, Shennong, a pus bazele Medicinei Traditionale Chineze, acesta identificand sute de plante medicinale. Legenda spune ca el a testat personal proprietatile lor si metoda sa detox preferata consta in consumul de ceai verde.

Astazi, stiinta este de acord ca trebuie sa bem ceai verde pentru beneficiile pe care le are asupra sanatatii. Daca urmezi o dieta sanatoasa si vrei sa scapi de toxine, dar si de kilogramele in plus, include in dieta zilnica  ceaiul verde.

Iata cinci motive sa bei zilnic ceai verde.

1. Efect anti-imbatranire
Ceaiul verde este o sursa minunata de antioxidanti speciali numiti catechine care ajuta in lupta impotriva procesului de imbatranire. Antioxidantii din ceai determina scaderea stresului oxidativ, cauza principala a imbatranirii.

2. Stimuleaza imunitatea
Ceaiul verde contine polifenoli care pot creste numarul de "celule T" cu rol in stimularea imunitatii.  

3. Arde grasimile
Ceaiul verde are potentialul de a stimula metabolismul, lucru care ajuta la pierderea in greutate. Cercetatorii din Olanda au descoperit ca ceaiul verde stimuleaza arderea grasimilor, iar persoanele care beau ceai în mod regulat au un indice mai scazut de masa corporala comparativ cu persoanele care nu obisnuiesc sa consume ceai.

4. Imbunatateste starea de spirit si puterea de concentrare
Ceaiul verde imbunatateste performantele cognitive. Consumul de ceai a fost legat de beneficiile psihologice, cum ar fi creativitate si performanta de lucru imbunatatite.

Pagina 1/2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest