Dieta cu mamaliga

Dieta cu mamaliga

Dieta cu mamaliga a fost prima data folosita la sfarsitul secolului al XVII-lea, in Italia de catre doamnele din inalta societate care isi doreau sa aiba un corp suficient de zvelt ca sa intre mai usor in corsete, scrie Revistafelicia.ro.

Desi nu a mai fost utlizata de zeci de ani, dieta cu mamaliga a revenit in tendinte din momentul in care profesorul american de origine italiana Mario Ferruzzi a remarcat faptul ca mamaliga si terciul de porumb fac bine la silueta.

De asemenea, porumbul este bogat in vitaminele A si C, in caroten, luteina si zeaxantina si are capacitatea de a preveni cancerul digestiv.

Dieta cu mamaliga trebuie tinuta minim 70-80 de zile. Iata in ce consta aceasta cura de slabire:

Micul dejun:

Se consuma la micul dejun mamaliga fierbinte, usor cruda, amestecata cu un ou moale si cu lactate (unt, smantana, iaurt). Ca si bautura se recomanda ceaiurile necofeinizate de fructe de padure fierbinti si indulcite. Micul dejun se serveste intre orele 8 si maxim 9 dimineata.

Masa de pranz:

Recomandare: Ia masa in jurul orei 11.30, maxim 12.10, deoarece substantele din porumb se absorb cu mare greutate in perioada scaderii glicemiei, care e de obicei in jurul orelor 13.

E indicat consumul de mamaliga asociat unei diete cat mai sarace in grasimi, uleiuri, care contin alti acizi grasi ce vor concura cu cei din porumb.

Consuma 100-150 ml vin rosu dulceag, imediat dupa masa, evitand bauturile citrice carbogazoase si in niciun caz bauturi cofeinizate sau cafea.

Nu exagera cu consumul de sare, chiar daca meniul o cere.

Pagina 1/2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest