5 alimente de top pentru iarna

5 alimente de top pentru iarna

Mentine-ti sanatatea in aceasta iarna introducand in dieta cotidiana cantitati generoase din cele cinci alimente de top pe care nutritionistii le recomanda in sezonul rece. Desi iarna nu gasim pe piata fructe si legume in stare proaspata, care cresc natural in gradina, exista totusi cateva alimente sanatoase care te ajuta sa iti pastrezi conditia fizica si imunitatea in sezonul rece.

Iata care sunt alimentele de top pentru iarna:

Rodiile si sucul de rodii
Rodiile sunt acele fructe cu bobite rosii de culoarea sangelui pe care ar trebui sa le consumi iarna ca atare sau sub forma de suc. Sucul de rodii este bogat in antioxidanti (mai mult decat alte sucuri de fructe) si te fereste de colesterolul rau. Potrivit unui studiu, sucul de rodii ar putea imbunatati fluxul de sange la nivelul inimii la persoanele cu ischemie miocardica, o afectiune grava in care alimentarea cu oxigen a inimii este compromisa, deoarece arterele care conduc la inima sunt blocate.

Frunzele verzi de kale
Frunzele de varza kale sunt deosebit de bogate in vitaminele A, C si K. De asemenea, acest tip de varza fara capatana, cu frunze de culoare mustarului este o sursa excelenta de acid folic.

Citricele
In aceasta categorie sunt incluse lamaile, limele, grapefruit-ul si portocalele. Citricele amintite sunt suculente mai ales iarna si constituie o sursa bogata de vitamina C si flavonoide. Hesperidina este principalul tip de flavonoide care se regaseste in citrice. Acestea reduc colesterolul rau si trigliceridele.

Cartofii
Desi cartofii albi si-au castigat o reputatie proasta datorita amidonului si au fost aruncati in aceeasi categorie cu orezul si painea alba, aceste legume de baza din alimentatia omului contin o serie de substante nutritive sanatoase, cum ar fi: vitamina B6 si C. De asemenea, cartofii sunt o sursa buna de acid folic si fibre, iar cei de culoare violet contin antioxidanti.

Pagina 1/2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest