Topul materialelor pentru verighete. Platina, aur sau argint? Tu ce alegi?

Topul materialelor pentru verighete. Platina, aur sau argint? Tu ce alegi?

Din momentul in care nunta a fost decisa, viitoarea mireasa se va confrunta cu o multitudine de decizii si de optiuni din care va trebui sa aleaga. Ea nu va fi singura, caci mirele va trebui si el sa ia niste hotarari la fel de importante, una dintre ele fiind alegerea verighetelor. De ce este aceasta alegere atat de importanta pentru el? Pentru ca verigheta va fi una dintre putinele accesorii pe care un barbat le va purta, asa ca alegerea va trebui sa fie cea potrivita. Pentru a usura munca mirelui, avem pentru voi cateva dintre cele mai populare optiuni in materie de stiluri si materiale de verighete.

Platina - cel mai scump, cel mai durabil si cel mai greu dintre toate metalele pretioase. Ar fi, poate, cea mai masculina optiune, caci culoarea sa alba, stralucitoare, poate fi asortata foarte usor cu orice altceva. Fiind un metal durabil si greu, o verigheta din platina poate rezista la zgarieturi si lovituri o viata intreaga, cu usurinta, insa reprezinta si o investitie pe masura.

Aur - de un galben intens, este cel mai stralucitor metal si este ceva mai ieftin decat platina. Preturile unor verighete din aur depind de optiunea pe care o vei alege (9k, 18k sau 22k). Distinctia se face in functie de concentratia de aur pur, astfel incat cel de 9k va fi cel mai ieftin, cu cea mai mica concentratie (de aproximativ 37,5% aur), in timp ce acelea de 18k sau 22k vor fi ceva mai scumpe, datorita concentratiei mai mare de aur pur. Asa cum poate banuiesti deja, o verigheta din aur de 9k va fi si cea mai putin rezistenta si cea care isi va pierde luciul si calitatea cel mai devreme.

Aur alb - daca nu iti place galbenul stralucitor al aurului normal si totusi iti doresti o verigheta din acest metal, poti opta pentru aurul alb - frumos, chic si elegant. Din pacate, este o optiune care implica dedicatie si tratamente de-a lungul timpului. Problema este ca aurul alb prezinta un strat fin de rodiu, care ii ofera frumoasa culoare si stralucire, dar care se sterge foarte usor. De aceea, pentru a pastra stralucirea si culoarea alba a verighetelor, va trebui sa te duci la bijutier, periodic, pentru a reimprospata stratul de rodiu.

Pagina 1/3

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest