Jartiera miresei intre traditie si moda

Jartiera miresei intre traditie si moda

Traditia de a arunca jartiera miresei dateaza din anii 1300. In acele vremuri nuntasii vroiau sa ia cu ei o bucata din rochia miresei ca sa le poarte noroc si ii rupeau acesteia tinuta de nunta, iar mireasa, ca sa scape cu rochia intreaga isi arunca jartiera.

Din fericire, acest obicei ciudat a evoluat in timp, iar in zilele noastre mirele este cel care scoate jartiera miresei si o arunca la un singur nuntas de sex masculin in credinta ca cel care o prinde va fi mirele urmator.

Avem nevoie de aceasta traditie?
Desi aruncarea jartierei si-a mai pierdut astazi din popularitate, acest obicei este distractiv si are loc exact in punctul culminant al evenimentului. Ca orice traditie, nimeni nu este obligat sa o respecte, iar cuplurile nonconformiste pot trece peste acest obicei.

O modalitate foarte buna de a incorpora aruncarea jartierei in traditiile de nunta este sa combini acest obicei cu aruncarea buchetului. Ideea este ca domnisoara care prinde florile sa danseze cu barbatul care prinde jartiera pe o melodie romantica. Invitatii vor fi incantati de aceasta idee.

Tendinte actuale despre jartiera miresei
O jartiera de mireasa moderna nu este neaparat o banda din satin simpla. Designerii au inceput sa se gandeasca la jartierele de mireasa si la felul cum se poate asorta aceasta cu rochia de mireasa. Deci, daca aruncarea jartierei este pentru tine un obicei distractiv care nu trebuie sa lipseasca de la nunta, gandes-te ce rochie vrei, dar si cum sa arate jartiera miresei. La urma urmei, jartiera este acel obiect personal pe care il vor vedea toti nuntasii, spre deosebire de lenjeria miresei care este accesibila doar mirelui.

O jartiera albastra este inca o optiune populara si o modalitate foarte buna de a introduce "ceva albastru" in tinuta traditionala de nunta. Iar daca tema nuntii este legata de o anumita culoare, cum ar fi rozul, o jartieta roz este perfecta pentru aceasta ocazie.

Pagina 1/2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest