Cine trebuie sa cumpere lumanari botez pentru biserica?

Cine trebuie sa cumpere lumanari botez pentru biserica?

Conform traditiei crestine, nasii de botez al unui copilas au datoria sa cumpere lumanari botez pentru biserica. Lumanarea simbolizeaza lumina, speranta, iar lumina ei este de fapt flacara credintei in Iisus Hristos.

Tot lumanarea semnifica credinta in viata vesnica, de aceea micul crestin isi va incepe calatoria in lume cu lumina calauzitoare, ce provine de la lumanarea de botez.

Pe piata exista lumanari botez pentru fetite si baieti, decorate manual in diferite moduri. In timp ce unii nasi aleg lumanari cu flori naturale, altii prefera lumanari imbracate in tulle, cu panglici, flori artificiale si plusuri simpatice. Lumanarile de botez se cumpara din magazine specializate, iar forma, culoarea si marimea lor este foarte variata.

Albe sau sculptate, mai mari sau mai mici, lumanarile de botez sunt aduse la biserica de catre nasi, iar la inceputul slujbei preotul sau diaconul are sarcina sa le aprinda. Pe durara ceremoniei religioase, unul dintre nasi va intretine vie flacara lumanarii.

Cum este folosita lumanarea de botez?

Dupa crestinarea bebelusului, lumanarea de botez poate fi lasata la biserica de catre nasi sau luata acasa de parintii bebelusului. In cel de-al doilea caz, lumanarea poate fi aprinsa ulterior in caz de necesitate: cand se imbolnaveste copilul sau chiar la zile aniversare.

In unele regiuni exista traditia ca preotul sa taie o parte din lumanarea de botez si sa o inmaneze parintilor. Bucata de lumanare primita dupa slujba de increstinare poate fi pastrata chiar in camera copilului.

Alaturi de lumanarea de botez, tot nasii au datoria sa cumpere trusoul pentru botez, cat si cruciulitele pentru invitati. La SelfEvents.ro vei gasi cu siguranta articolele de botez de care ai nevoie.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest