Coronavirus: Nuntile si botezurile care depasesc 8 persoane, interzise

Coronavirus: Nuntile si botezurile care depasesc 8 persoane, interzise

In contextul pandemiei de coronavirus care a cuprins intreaga lume, autoritatile restrang drepturile cetatenilor prin Ordonanta militara nr. 2, adoptata sambata, 21 martie si interzic nuntile si botezurile care depasesc opt persoane. Aceasta masura va intra in vigoare din data de 22 martie, incepand cu orele 22, cand noile reguli vor fi publicate in Monitorul Oficial, conform Ministrului de Interne, Marcel Vela, care a sustinut o conferinta de presa la sediul MAI, alaturi de Raed Arafat.

In ceea ce priveste activitatea bisericii, aceasta se va limita la impartasirea persoanelor bolnave la domiciliu, la slujbe fara public, ce pot fi vizionate online sau la televizor si la inmormantari cu maxim opt participanti.

"Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, inmormantari), la care pot participa maxim opt persoane, cat si impartasirea credinciosilor bolnavi la domiciliul acestora", arata Ordonanta militara emisa la data de 21 martie.

Acest lucru inseamna ca toate persoanele care si-au fixat cununia sau botezul in perioada urmatoare ori accepta situatia, ori amana data evenimentului dupa ce se consulta cu toti cei implicati in procesul de organizare (restaurant, furnizor flori, cofetarie si alti furnizori de servicii).

In momentul in care s-au luat aceste masuri, adica la data de 21 martie, numarul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 367 cazuri, iar al persoanelor vindecate la 51. Momentan nu se stie daca masurile vor deveni si mai aspre, Marcel Vela anuntand ca pot sa apara si alte restrictii daca situatia o cere.

Sursa fotoMAI, Facebook

 

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest